Uhm det færdige resultat |
Kagen inden den er bagt - parat i formene |
Lige efter den har været i oven skal den køle af |
Værsgo' og der er dessert! |
Opskrift blødende chokoladekage
Forberedelse af forme
30 g Smør,saltet
Kakaopulver
Chokoladefondant
200 g Mørk chokolade (70%)
200 g Smør, saltet
4 Æggeblommer
4 Æg
200 g Hvedemel
200 g Sukker
Forberedelse af forme
Start med at forberede 12 muffinforme hvor der kan være ca. 1 dl i. Jeg brugte silicone-forme.
Smøret smeltes og formene pensles med smør og drysses med kakaopulver (Jeg bruger en si. Det kan med fordel gøres over en skål så det der ryger fra "genbruges"). Herefter stilles de i køleskabet indtil smørret er stivnet.
Dej
Pisk æg, æggeblommer og sukker godt sammen til en luftig og lys masse.
Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og si derefter melet i. Sørg for at røre grundigt.
Herefter hældes chokolademassen i ægmassen over flere omgange. Sørg for at røre godt mellem hver gang.
Nu fyldes massen i formene. Stil herefter formene i køleskabet i mindst 20 minutter - eller evt. længere tid. De kan med fordel tilberedes på forhånd.
Forvarm ovnen til 200 grader og bag derefter chokoladekagen i 10 - 14 minutter. Toppen
skal være sprød, når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af et minut inden de forsigtigt lirkes ud af formene
(De kan evt. vendes på hovedet og tippes ud af formene)
Til sidst anret med en dejlig portion hjemmelavet is.
Tusind tak til Lutteridyl for fantastisk inspiration!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar